به گزارش یزدفردا: شهباز گفت: در آستیگماتیسم کره چشم به حالت کشیده و به شکل بیضی در میآید.
وی، بیان کرد: یکی از انواع آستیگماتیسم، نوع ساده است که فرد در یکی از محورها دچار کاهش بینایی میشود وهمچنین گاهی ممکن است فرد آستیگماتیسم و دوربین باشد که مخلوطی از این دو عیب است که با معاینه و به وسیله دستگاه مخصوص تشخیص داده میشود.
متخصص چشم تصریح کرد: در نوع سوم این بیماری که فرد به آستیگماتیسم و نزدیک بینی مبتلا است، بینایی فرد با دستگاههای مخصوص اندازه گیری میشود و هر دو عیب به وسیله عینک یا لنز برطرف میشود.
وی اظهار داشت: گاهی نیز آستیگماتیسم مرکب است یعنی فرد در هر دو محور دچار مشکل میشود که با دستگاه مخصوص اندازهگیری و عیب اصلاح میشود.
متخصص چشم خاطرنشان کرد: یکی از دلایل ابتلا به آستیگماتیسم ارثی بودن است همچنین ممکن است بعضی بیماریهای چشم نیز که با مالیدن زیاد چشم انسان همراه است مانند زمانی که چشم فرد مبتلا به آلرژی دچار مشکل میشود که در این حالت انسان به آستیگماتیسم مبتلا میشود.
وی، ادامه داد: این نوع آستیگماتیسم ممکن است به کراتوکونوس یا قوز قرنیه تبدیل شود که میتوان گفت نوع بدی از آستیگماتیسم است.
متخصص چشم اظهار داشت: اصلاح همه این موارد ابتدا به وسیله عینک صورت میگیرد که با دستگاه اندازهگیری و تشخیص داده میشود و بهترین دیدی که فرد پیدا میکند در آن حالت عینک برای فرد تجویز میشود.
شهباز گفت: کراتوکونوس یا قوز قرنیه ممکن است به وسیله عینک اصلاح شود، زیرا درجههای متفاوت شامل خفیف، متوسط و شدید دارد و نمیتوان در موارد شدید آن با عینک دید را بهبود بخشید همچنین ترجیح بر این است که در همه این موارد از عینک استفاده شود و از لنز استفاده نشود.
متخصص چشم تصریح کرد: اگر نوع آستیگماتیسم از درجههای شدید باشد ممکن است نتوان با عینک معمولی آن را بهبود بخشید و باید با کنتاکت لنزها شامل هارد لنز و سافت لنز دید بیمار را بهتر کرد که اغلب هارد لنز استفاده میشود.
وی، ادامه داد: یکی از علائم آستیگماتیسم شامل تاری دید بیمار است همچنین در کودکان نیز سر خود را به صورت کج میگیرند که گاهی ممکن است به آستیگماتیسم مبتلا باشند.
متخصص چشم افزود: به خصوص در آستیگماتیسمهای مایل فرد سر را به صورت کج میگیرد یا چرخش سر دارد که برای واضح دیدن و برطرف کردن عیب آستیگماتیسم خود فرد این کار را انجام میدهد.
وی، اظهار داشت: تنگ کردن پلکها که فرد دو پلک را به یکدیگر نزدیک میکند نیز ممکن است از علائم آستیگماتیسم باشد و در افراد نزدیک بین و دوربین نیز این علائم وجود دارد و مشترک است.
متخصص چشم افزود: هنگامی که فرد با تنگ کردن چشم واضحتر میببیند مشکوک به آستیگماتیسم است همچنین ممکن است فرد کتاب یا نوشته را جلوی چشم خود بگیرد که مقداری آستیگماتیسم به وسیله خود بیمار برای رهایی از تار دیدن اصلاح شود.
وی، بیان کرد: در فرد نزدیک بین و دوربین چشم در فاصله دور یا نزدیک به خصوص موقع کار خسته میشود و به گفته بیمار تاری دید وجود دارد همچنین سردردها در ناحیه جلوی پیشانی و جلو شقیقه نیز جزء علائمی است که باید به آن توجه شود.
متخصص چشم تصریح کرد: در درمان آستیگماتیسم اولین درمان در سنین پایین تا قبل از دبستان تا اتمام دبیرستان و ورود به دانشگاه با تجویز عینک یا لنز بهبود پیدا میکند در حالی که در سنی که فرد رشد کرد یعنی خطر افزایش و تغییر آن نبود عکس برداری و توپوگرافی انجام میشود و نوع آستیگماتیسم مشخص میشود.
وی، خاطرنشان کرد: اگر قرنیه نازک باشد یا َضخامت خوب داشته باشد آن موقع درمان لیزر صورت میگیرد افراد در همه این موارد مراقب باشند که این بیماری به کراتوکونوس یا قوز قرنیه تبدیل نشود، زیرا این عیب فرد را آزار میدهد و اگر قرنیه نازک شود عوارض دارد همچنین در صورتی که شدت یابد باید فرد پیوند قرنیه شود.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 22,ژانویه,2025